2017-05-13

GY.I.K

Az akkumlátort ki kell vennem, ha töltőről használom?

Gyakori kérdés, a válasz nem. Az akku szünetmentes áramforrásként is üzemel, így pl. áramszünet esetén nem veszti el munkáját. Az akkut túltölteni nem lehet, nem gyullad ki. Élettartama se lesz hosszabb, ha nem használja. Az egyik gyártó hivatalos állásfoglalása erről az, hogy ha sokat használja töltőről, akkor hetente egyszer merítse le 10%-ig – ne alá – majd töltse fel újra.

 

Az akkura is érvényes a gép garanciája?

Az akku a laptopok esetében kellékanyag, nem pedig alkatrész. (Ahogy pl. egy nyomtatónál a patron.) Emiatt az akku – és kizárólag az –kivételt képez. Jellemzően a gyártók egy évet vállalnak rá, azonban ettől lehet eltérés, erről tájékoztatást vagy a garancia levélen, vagy az üzletben kérhet.

 

Operációs rendszer nélkül vettem gépet. Járnak hozzá telepítő lemezek?

Az esetek jelentős részében a gyártók nem adnak ilyet a gépek mellé. Azonban laptop támogatási oldalán (pl. Dell Support) minden hivatalos drivert megtalál és azt ingyen letöltheti.

 

Operációs rendszerrel vettem gépet. Járnak hozzá telepítő lemezek?

Gyártótól és típustól függ. Az egyre gyakoribb az, hogy nem. Ugyanis a gép gyárilag előtelepített. Ebben az esetben egy rejtett partíción van a telepítő, azt speciális gomb megnyomásával érheti el, erről a gépkönyv ad tájékoztatást. Ilyenkor vagy egy Ön által korábban létrehozott állapotot állíthat vissza, vagy pedig a gyári alap állapotot. Vigyázzon! Mindkét esetben elveszhetnek adatai, gondoskodjon lementésükről!
Amennyiben mégis szeretne helyreállító lemezt készíteni, ezt könnyen megteheti. Minden gyártó mellékel egy szoftvert, melynek segítségével egy saját Windows-lemez készíthető (erről a gépkönyv tájékoztat).

 

Az operációs rendszerre is van garancia?

Semmilyen szoftverre nincs garancia (ritka, speciális kivételektől eltekintve), erről a licencszerződés pontos tájékoztatást ad telepítés előtt, melyet elfogadva folytatódik csak a telepítés.

 

Nem kaptam CD-t, jogtiszta a Windows program?

Igen. A jogtisztaságot a gépre ragasztott Windows matrica és a számla igazolja.

 

Karban kell tartani a laptopot?

IGEN! Minden gépet – legyen az autó, tévé, laptop – rendszeresen karban kell tartani. Laptopok esetében ez kb. fél év. Ennyi idő kell ahhoz, hogy akár még használat nélkül is a hűtő paszták kiszáradjanak, használat mellett pedig jelentős mennyiségű por halmozódjon fel a levegőből a hűtőrendszerben. Ahogy az autóban 10000km után olajat kell cserélni, különben elromlik, a laptopnál fél évente javasolt ezt megcsináltatni szakszervizzel, mert elmulasztása költséges hibákhoz vezethet. (Amennyiben Laptopszalon Kft.-nél vásárolta készülékét, az első tisztítás díjmentes, ha a vásárlástól számított 6 hónapon belül szervizünkbe juttatja.)
Az új laptopomhoz további kiegészítőkre lenne szükségem. Ezeket is megvásárolhatom a Laptopszalonban?

Természetesen, az általunk forgalmazott laptopokhoz vásárolhatók különböző kiegészítők. Ezeket a webáruházunk Kiegészítők menüpontjában találja. Amennyiben olyan termékre lenne szüksége, amely nem található meg kínálatunkban, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal és amennyiben beszerezhető a termék, adunk Önnek egy árajánlatot.
További kérdéseivel keressen minket bátran!